Американският президент Доналд Тръмп подписа санкциите срещу компании, изграждащи газопровода Северен поток

...
Американският президент Доналд Тръмп подписа санкциите срещу компании, изграждащи газопровода Северен поток
Коментари Харесай

Тръмп подписа санкциите срещу "Северен поток-2"

Американският президент Доналд Тръмп подписа глобите против компании, изграждащи газопровода " Северен поток - 2 " сред Русия и Германия. Минути след анонса от Белия дом швейцарска компания, участваща в плана, разгласи прекратяване на работата, съобщи БНР. 

Санкциите, подписани от Тръмп са част от по-големия законопроект за американските военни разноски през идната година. Конкретните ограничения против газопровода целят ограничение на съветското въздействие в Европа. Тръбите под Балтийско море разрешават съветски доставки на природен газ за Германия, като се заобикалят Украйна и Полша. 

Разширението на " Северен поток " трябваше да проработи в средата на идната година, само че американските наказания слагат периода под въпрос. Веднага откакто Тръмп финално утвърди ограниченията против бизнеси, участващи в плана, основаната в Швейцария компания " Олсийс " (Allseas), занимаваща се с полагането на тръбите, разгласи прекратяване на работата. В публично заявление, представено от ТАСС, от компанията оповестиха, че ще чакат обяснение по отношение на глобите от американското държавно управление. 

Снимка: Pixabay
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР